Employer Branding

Employer Branding, wat minder merk- en meer werkgericht.

Reputatie wordt steeds minder bepaald door wat een merk over zichzelf vertelt, maar vooral door wat anderen (ervaringsdeskundigen als kandidaten, medewerkers, flex-werker en ex-medewerkers) over jou vertellen, op basis van het werkelijke gedrag van het merk. Dit maakt dat arbeidsmarktcommunicatie meer ondersteunend aan de reputatie is geworden dan imago-creërend.

Reputatie management => Relatiemanagement => ‘R-‘varingsmanagement => Conversation marketing.

De merkbetekenis van een werkgever ontstaat in zijn m(w)erkrelaties.

Lees ook mijn blogs:

employer-branding-rene-herremans-merkrelaties

Waar wil je als werkgever beroemd om worden?

Voordat je als werkgever de merkbetekenis goed en consistent door kunt voeren, moet je als werkgever eerst een aantal vragen beantwoorden. Aan de ene kant moet je weten waar je als merk voor staat voor klanten en medewerkers. Weten wat je medewerkers te bieden hebt, weten welke doelgroep je zoekt en weten wat deze doelgroep belangrijk vindt in het leven en in het werk.

En weten wat er op de arbeidsmarkt speelt, wat de ontwikkelingen zijn, weten met wie je concurreert en weten hoe je doelgroep zich ontwikkelt en waar deze zich bevindt.

Op basis van deze inzichten komt de moeilijkste vraag: Waar wil je als werkgever beroemd om worden? Welke rol wil je als werkgever spelen in de levens van je werknemers?

In mijn Employer Branding aanpak heb ik een gestructureerd model ontwikkeld om al deze vragen te beantwoorden, te beginnen bij een Employee Value Proposition die zowel recht doet aan het gemeenschappelijke waar de werkgever voor staat, als het persoonlijke van de verschillende behoeften van verschillende groepen medewerkers. Een model dat in de praktijk van Albert Heijn en Ahold Delhaize is getest, geconcretiseerd en geoptimaliseerd. Waarmee je als werkgever een structurele visie ontwikkeld en tegelijkertijd ook praktische verbeteringen doorvoert. In een learning by doing benadering.

Archieven
Categorieën